İskenderiye Valisi Muhammed eş-Şerif, basına yaptığı açıklamada, Sidi Beşir bölgesinde bulunan ve yaz aylarında sezonluk kiraya verilen 13 katlı bir apartmanın çöktüğünü belirtti. Apartmanın "riskli" kategoride olduğunu ifade eden Şerif, şu ana kadar yaralanan bir kişi olduğunu ve durumunun stabil olduğunu söyledi.

İskenderiye Valisi, olayın ardından sivil kurtarma ekiplerinin enkaz altında arama kurtarma çalışmalarına devam ettiğini aktardı.

Siyonist Rejim, Batı Şeria’da 12 Filistinliyi Daha Gözaltına Aldı Siyonist Rejim, Batı Şeria’da 12 Filistinliyi Daha Gözaltına Aldı

Yerel medyada çıkan haberlere göre, binanın alt katlarında ve girişteki süpermarkette insanların bulunduğu ve enkaz altında kalmış olabilecekleri iddia edildi. Ayrıca, binanın yakınındaki bir aracın da hasar gördüğü bildirildi.

Binanın çökme nedeniyle ilgili henüz bilgi verilmezken, yerel kurumların hazırladığı raporlar, Mısır'da inşaat sektöründe yasalara uyulmaması ve plansız yapılaşma nedeniyle bina çökme olaylarının sık sık yaşandığına dikkat çekiyor.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)