TAG Otoyolu'nun Yenice Mahallesi yakınlarında Star Diyarbakır firmasına ait Ali G. yönetimindeki 34 SD 8821 plakalı yolcu otobüsü, karşı şeride geçerek iki otomobil ve bir kamyona çarpmış, ardından aynı noktada bir başka kaza daha yaşanmıştı. İlk kazada 13 kişi yaşamını yitirmiş, 34 kişi yaralanmış; ikinci kazada ise 6 kişi yaralanmıştı. Otobüs şoförü Ali G. tedavisinin ardından gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Otobüs sürücüsü Ali G. hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame, Tarsus 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Kuyuya düşen inek 4 saat süren çalışma ile kurtarıldı Kuyuya düşen inek 4 saat süren çalışma ile kurtarıldı

Mersin De 13 Kisinin Oldugu Kazasi Iddianamede Ihmaller Tek Tek Siralandi

İddianamede olay yeri inceleme raporları, adli tıp bulguları, tanık ifadeleri, sanık beyanları ve takograf (hız ölçer) kayıtları gibi belgeler yer aldı.

Kazaya ilişkin bilirkişi raporunda, yol ve hava koşulları dikkate alınarak "yolun ve hava durumunun gerektirdiği hız şartlarına uymadığı" gerekçesiyle otobüs şoförü Ali G.'nin kazada "tek ve asli kusurlu" olduğu vurgulandı. Ayrıca, otobüsün teknik durumu hakkında inceleme yapan bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda, araçta lastik veya başka bir mekanik ya da elektriksel arıza tespit edilmediği belirtildi.

Mersinde Katliam Gibi Kaza 10 Olu 30 Yarali

Kaza Anında Hız 108 Kilometreydi

İddianamede, otobüs şoförünün yol ve hava koşullarına uymadığı belirtilerek şu ifadeler yer aldı: "Bilirkişi heyetince hazırlanan rapora göre, otobüs şoförü Ali G.'nin 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 52/1-B maddesini ihlal ederek, aracın hızını yol, hava ve trafik koşullarına uygun hale getirmemesi nedeniyle kaza meydana gelmiştir. Takograf verilerine göre kaza anında otobüsün saatte 108 kilometre hızla seyrettiği tespit edilmiştir."

Mersin De 10 Kisinin Oldugu Trafik Kazasinda Yeni Gelisme Yolcu Otobusunun Soforu Gozaltinda

Dikkatsizlik ve Kurallara Uymama Öne Çıktı

İddianamede, kazanın tüm koşullarının titizlikle incelendiği ifade edilerek şu değerlendirmeler yapıldı: "Şüphelinin, yağışlı havada hızını azaltmaması, otobüsün kayma ve kontrolden çıkma riskini göz önünde bulundurmayarak tedbirsizlik ve dikkatsizlik sergilediği belirlenmiştir. Şüpheli Ali G.'nin bu ihmali nedeniyle 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek' suçlamasıyla hakkında kamu davası açılması için yeterli delil bulunmaktadır."

Mersin Kaza Aa 2234745

Kaynak: AA