Bölge

140 Gündür Aranın İş Adamının Cesedi Kuyuda Bulundu: Başı Taşla Ezilmiş, Ayağı Taşa Bağlı Atılmıştı Kuyuya

Mardin'de iş adamı İsmail Demir'in 140 gün sonra Şırnak'ta bir su kuyusunda başı taşla ezilmiş halde cansız bedeni bulundu, olayla ilgili olarak İsmail Demir'in yakın arkadaşlarından Hamdullah Önen ve Ömer Demir tutuklandı.

Mardin'de, 37 yaşındaki iş insanı İsmail Demir'in kaybolduktan 140 gün sonra Şırnak'ta bir su kuyusunda ölü bulunmasıyla ilgili şok edici bir gelişme yaşandı. Demir'in başı taşla ezilmiş ve ayağından taşla bağlanmış haldeki cesedi, yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda ortaya çıkarıldı.

İsmail Demir'in kaybolması üzerine ailesinin ihbarıyla başlayan arama çalışmaları sonuçsuz kalınca, Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayı titizlikle incelemeye aldı. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) görüntüleri ve diğer teknik veriler üzerinden yapılan çalışmalarda, Demir'in son görüldüğü bölgede şüpheli bir aracın izine rastlandı ve bu araç Şırnak'ın İdil ilçesine gittiği tespit edildi.

Ceset İtiraf Sonucunda Bulundu

Şüpheli araştırmaları sonucunda gözaltına alınanlar arasında, Demir'in yakın arkadaşı olduğu belirtilen Hamdullah Önen ve Ömer Demir de bulunuyordu. Ömer Demir'in yapılan sorgusunda, İsmail Demir'in Hamdullah Önen tarafından öldürüldüğünü ve cesedinin Şırnak'taki bir kuyuya atıldığını itiraf etmesi üzerine, olay yerinde yapılan incelemede Demir'in cesedi bulundu.

Cenaze otopsi işlemlerinin ardından ilçe mezarlığında defnedilen İsmail Demir'in ölümüyle ilgili soruşturma devam ederken, gözaltına alınan diğer şüphelilerden üçü serbest bırakıldı.

Ancak Hamdullah Önen ve Ömer Demir, 'Kasten öldürme' suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı.