Güncel

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Anıtı Treni yola çıkıyor

İlk seferine çıkacak olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni, 14 Temmuz'da Ankara Hızlı Tren Garı'ndan hareket edecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni'nin bu yıl "Türkiye Yüzyılı Kahramanları" temasıyla Ankara-İstanbul-Konya hatlarında hizmet vereceği belirtildi. Trenin, hain yapıya karşı farkındalık oluşturmayı ve Türkiye'nin yüzyıl kahramanlarını anmayı amaçladığı vurgulandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, trenin ilk seferine katılarak uğurlama törenini gerçekleştirecek ve Milli Mücadele ruhuna sahip çıkmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Trenin, toplam 411 kişilik kapasiteye sahip hızlı tren setiyle işletileceği ve Ankara-Eskişehir-İstanbul ve İstanbul-Konya-İstanbul arasında sefer yapacağı belirtildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni'nin yaklaşık 56 bin kilometrelik bir yol kat edeceği ve 60 bin vatandaşı taşıyacağı bilgisi de paylaşıldı. Uraloğlu, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni'mizin yolu açık olsun. Rabbim, aziz milletimize böyle acıları bir daha yaşatmasın" şeklinde konuştu.