Bölge

15 Temmuz Yürüyüşüne Havai Fişekli Saldırı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde, yürüyüş yapan gruba kimliği belirsiz kişilerce havai fişek atıldı.

Loading...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen yürüyüş sırasında olay çıktı. Yüksekova Belediyesinin karşısında bulunan Selahaddin Eyyubi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde başlayan program, kalabalığın katılımıyla görkemli bir şekilde ilerliyordu. Ancak Esentepe Mahallesi yakınlarında, yürüyüşü yapan gruba kimliği belirsiz kişiler tarafından havai fişek atıldı.

Güvenlik Güçleri Müdahale Etti

Olayın ardından güvenlik güçleri hemen harekete geçerek Esentepe Mahallesi'ne girerek duruma müdahale etti. Havai fişek atılmasının ardından herhangi bir yaralanma veya maddi hasar olmadığı bildirildi. Etkinlikler güvenli bir şekilde devam ederken, program daha sonra Yüksekova'daki bir okul bahçesinde sürdürüldü.

Olayla ilgili olarak güvenlik güçleri geniş çaplı bir soruşturma başlatırken, kimliği belirsiz kişilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.