Güncel

15 yıllık hasretin ardından Midyatlı hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Kutsal topraklara gitme hakkı kazanan Midyatlı hacı adayları dualarla uğurlandı.

Mardin’in Midyat ilçesinde, 15 yıl sonra hacı olmak için bekleyen hacı adayları, dua edilerek kutsal topraklara uğurlandı.

Midyat İlçe Müftülüğü, kurada isimleri çıkan 63 hacı adayını uğurlama programı düzenledi. Program Hacı Kasım Altunkaya Camisi'nde gerçekleşti. İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz, dua ederek hacı adaylarını tebrik etti. Programa yakınları da katıldı. Hacı adayları, duygulu anlar yaşadı.

İLKHA muhabiriyle duygularını paylaşan hacı adayları, isimleri çıkana kadar 15 yıl beklediklerini, artık hasretlerinin sona ermesinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Din görevlilerinden Seyfettin Harman, kafile ile birlikte ikinci kez gideceğini ve Rabbim'in, hacılarını kutsal topraklarda kolaylıkla yardımcı olduğunu dile getirdi ve Midyat'tan 63 kişinin bu kafilede yer aldığını söyledi. Yusuf ve Mediha Demir çifti, 13 yıllık bir bekleyiş sonunda hacca gidecekleri için mutlu olduklarını ifade ederek hac yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dua edeceklerini belirttiler.

İkinci defa hacca gideceğini belirten Ahmet Arbağ ise, "Oraya Babamız Adem'i, Annemiz Havva'yı ziyaret edeceğiz. Efendimize selam götüreceğiz. Allah tüm Müslümanlara nasip etsin. 14 yıldır bekliyorduk. Rabbim tekrar nasip etti. İnşallah selametle gider geliriz." dedi.