Batman'ın Pazaryeri Mahallesi'nde farklı tarihlerde bir müteahhidin, aynı evleri birden fazla kişiye sattığı iddiasıyla mağdur olan 23 kişi, suç duyurusunda bulunarak mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

Evlerini başkalarına da satıldığını öğrenen ve dolandırıldıklarını ifade eden vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak mağduriyetlerinin bir an önce çözülmesini istedi. Vatandaşlar, inşaat halindeki binanın önünde toplanarak sorunlarına çözüm talep etti.

Sigaraya Bir Zam Daha Geldi! İşte Detaylar Sigaraya Bir Zam Daha Geldi! İşte Detaylar

Evlerini satın alırken 25 yıllık birikimlerini harcadığını belirten İhsan Bulut, kendilerine ev satan E. D. isimli müteahhidin bulunup mağduriyetlerine son verilmesini istediklerini dile getirdi.

Müteahhide ulaşamadıklarını söyleyen Bulut, "2021 yılında 6 Kasım'da bir şahıstan çocuklarım için iki daire aldım. Yaklaşık 20 aydır tapu hala elimize ulaşmadı. 25 yıllık emeğimi ortaya koydum. Şu anda müteahhit kayıp durumda, ulaşamıyoruz. Çok büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. 25 yıllık emeğim, çocuklarımın geleceği heba olmuş durumda. Yetkililerden bu duruma el atmalarını bekliyorum. Benim gibi 23 kişi daha var. Bir daireyi 2-3 kişiye satmış." şeklinde konuştu.

Evini müteahhitten satın aldıktan sonra başkasına da satıldığını öğrenen Umut Can ise, müteahhidin ortada olmadığını ve kendilerine ulaşamadıklarını belirtti. Devletten yardım isteyen Can, "Batman'da bir daire satın aldık. Şu anda müteahhit piyasada yok. Paranızı ödersiniz, ararsınız ulaşamazsınız. Dairenin başka birine de satıldığını duydum. O kişiyle de görüştüm, aynı daireden bahsediyor. Müteahhit gelip mağduriyetimizi gidersin. Devlete sesleniyoruz, lütfen bize yardımcı olun." şeklinde konuştu.

Diğer bir mağdur Eşref Akdoğan ise, 20-25 kişinin mağdur durumda olduğunu ve bir daireyi birden fazla kişiye sattığını iddia ettiği müteahhidin sorunu çözmediğini ifade etti. Akdoğan, "Müteahhit bir çözüm de yapmıyor. Sorunun çözülmesini istiyoruz. Herkes hakkına kavuşsun istiyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)