Benzin Fiyatlarına Zam Geldi Benzin Fiyatlarına Zam Geldi

2024 yılında işsizlik maaşı tutarları yeniden belirlendi. "İşsizlik maaşı" olarak da bilinen "İşsizlik ödeneği", yeni yılda taban ve tavan tutarlarını artırdı. Bu kapsamda, işsizlik ödeneği taban tutarı 7.940 TL olarak belirlenirken, tavan tutarı ise 15.880 TL seviyesine yükseltildi.

Nasıl hesaplanıyor?

İşsizlik maaşı asgari ücretin yüzde 40'ı alt sınırı, yüzde 80'i ise asgari ücretin üst sınırı olarak hesaplanıyor. Yeni asgari ücretin belirlenmesiyle birlikte, işsizlik ödeneği miktarlarında da artış yaşandı.

kok11.webp

Taban Ve Tavan Tutarında Artış Yaşandı

2023 yılında işsizlik ödeneği taban tutarı 5.365 TL, tavan tutarı ise 10.731 TL olarak hesaplanıyordu. Ancak 2024 yılında yapılan güncelleme ile taban ve tavan tutarlarında artış yaşandı. Bu değişiklikle birlikte işsizlik maaşı alacakların ödenecek tutarları da yükseldi

Başvuru Nasıl Yapılır?

Başvurular İŞKUR Genel Müdürlüğü internet sitesi aracılığıyla kolayca yapılabilmektedir. Ancak unutulmaması gereken bir husus ise iş bulunduktan sonra işsizlik sigortası maaşının iptal edilmesidir. Aksi takdirde hem çalışıp hem de işsizlik ödeneği almaya devam etmenin cezalı sonuçları olabilir.

Editör: ALEV YAŞAR