Ekonomi

2500 TL ısınma yardımı ile bu kış, kimse üşümeyecek: Başvuru şartları belli oldu

Kış aylarında ısınma giderleri, pek çok kişiyi zorluyor. Özellikle doğal gaz giderleri son derece yüksektir. Devlet, ısınma giderlerini karşılamakta zorlananlara destek sunacak. İşte detaylar…

Kış aylarında ısınmak isteyenler; soba, kombi gibi gereçler kullanır. Doğal gaz bağlantısı olan yerlerde kombi kullanılır. Ancak pek çok kişi, yakıt maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle doğal gazı kısıtlı biçimde kullanır. Bu nedenle istenilen sıcaklığa ulaşmak zorlaşır.

Doğal gaz giderlerinin fazla olması nedeniyle faturalarını ödemekte zorlanan ailelere, devlet de destek verir. Devlet desteğinden yararlanmak isteyenler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurmalıdır. Son yapılan açıklamaya göre devletin doğal gaz yardımı olarak 2500 TL vereceği belirtildi.

DOĞAL GAZ DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Doğal gaz desteğinden yararlanmak isteyenlerin sosyal yardım başvurusu yapması gerekir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuru yapılabilir. Başvuru için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuru yapılmalıdır. Doğal gaz desteği için başvurular, e-Devlet üzerinden de yapılabilir. Sosyal yardım başvuru formu doldurulmalıdır. Bu formda, doğal gaz desteğine ihtiyaç duyulduğu belirtilmelidir.

Bakanlık başvuruları değerlendirdikten sonra kimlerin yardımdan yararlanacağına karar verir. Doğal gaz desteği miktarı yıllar içerisinde değişebilir. Hane başı tüketim miktarı, yaşadığınız bölge ve farklı detaylara göre destek tutarı değişir.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ NE KADARDIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre destek tutarı 2500 TL olacak. Bu tutar, hanede yaşayan kişi sayısına bağlı olarak değişir. Doğal gaz desteğinin yanı sıra farklı desteklerden de yararlanılabilir.

Yardım tutarları yıllar içerisinde değişir. Doğal gaz fatura desteği ile sadece fatura ödenebilir. Yardım tutarı, faturadan düşülür. Doğal gaz desteği, kişinin maddi durumu yetersiz olduğu sürece devam eder. Maddi durumda iyileşme olması halinde destek kesilir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; çocuklara, annelere, yaşlılara yönelik çeşitli yardımlar yapar. Yardımlar, kişilerin ihtiyaç durumuna göre verilir. Aynı anda birden fazla yardımdan yararlanmak mümkündür. Bu sayede maddi durumu yetersiz olan kişilerin geçimini sağlaması daha kolay hale gelir.

Kaynak: Haber Merkezi