Ekonomi

27 bin personel alımları için başvurular başladı

Sağlık Bakanlığı'nın 27 bin kişilik personel alımları için başvurular, 21-28 Şubat tarihleri arasında ÖSYM üzerinden yapılacak.

Sağlık sektöründe istihdam edilmek isteyenler için önemli bir fırsat kapısı açılıyor. Sağlık Bakanlığı, 15 bini hemşire, 2 bini ebe olmak üzere toplamda 27 bin personel alımı yapacak. Bu kapsamda, 21-28 Şubat tarihleri arasında başvuruların alınacağı duyuruldu.

Başvuru şartları ve detayları ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanacak

Resmi Gazete'de yayınlanan ilana göre, sözleşmeli personel alımı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile gerçekleştirilecek. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek olan pozisyonlar için başvuru şartları ve detaylar, ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanacak olan tercih kılavuzunda yer alacak.

Başvurular 21 Şubat ile 28 Şubat arasında olacak

Adaylar, tercihlerini 21 Şubat 2024 ile 28 Şubat 2024 tarihleri arasında, ÖSYM'nin internet sitesine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak gerçekleştirebilecekler. Önemli bir hatırlatma olarak, ÖSYM'ye veya Sağlık Bakanlığı'na posta yoluyla veya elden verilen tercih listelerinin geçerli olmayacağı vurgulanıyor. (İLKHA)