Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Barış Mahallesi 500 Evler 1024 Sokak'ta içme suyu şebeke borusunun patlaması sonucu 4 gündür su boşa akıyor. Mahalle sakinleri, durumu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) yetkililerine bildirmelerine rağmen herhangi bir onarım çalışmasının başlatılmadığını belirterek, belediyeye tepki gösterdi.

Mahalle sakinleri, patlayan boru nedeniyle su israfının arttığını vurgulayarak yetkililere acil müdahale çağrısında bulundu. Suyun boşa akmasının büyük bir israf olduğunu ifade eden mahalleliler, yetkililerin sessizkaldığını dile getirdi.

Hastane Başhekimi Motosikletli Saldırganların Hedefi Oldu Hastane Başhekimi Motosikletli Saldırganların Hedefi Oldu

DİSKİ Vatandaşları Duyarlı Olmaya Davet Etmişti?

Oysa DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, suyun kullanımıyla ilgili vatandaşları duyarlı olmaya davet ederek, şu açıklamalarda bulunmuştu: "İçme ve kullanma suyunun amacı dışında kullanılması, su sarfiyatını artırarak suyun yetersiz kalmasına ve vatandaşların mağduriyet yaşamasına sebep olmaktadır. Genellikle yaz aylarında oluşan bu durum karşısında yurttaşların içme suyu ile sulama yapmaması herkes için büyük önem arz ediyor. Özellikle kırsal mahallelerdeki yurttaşların bağ-bahçe sulamasında içme suyu kullanma konusunda daha hassas davranması gerekmektedir." 

Kaynak: İLKHA