4 Katlı Binanın Çatısı Yerle Bir Oldu

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde kardan ağırlaşan 4 katlı binanın çatısı yerle bir oldu. Paniğe kapılan bina sakinleri kendilerini dışarı attı.

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Aslanbey Mahallesi'nde bulunan Hilal Sitesi'nin 4 katlı binasının çatısı, yoğun kar yağışının neden olduğu kar yükü altında çöktü. Çökme sonucunda büyük bir gürültüyle karşılaşan bina sakinleri, şans eseri olay sırasında kimsenin binanın altında bulunmamasıyla rahat bir nefes aldı.

Bina sakinleri dışarı çıkarıldı

Bina, daha önceki depremlerde az hasarlı olarak tespit edilmiş, ancak çatıda oluşan kar yükü nedeniyle çökmüştür. Olayın hemen ardından bina çevresinde güvenlik önlemleri alınmış, çevre sakinleri tedbir amaçlı dışarı çıkarılmıştır.

Hasarlı binaların çatıları kontrol edilmelidir

Aslanbey Mahallesi Muhtarı Tolga Toy, çatının çökmesiyle ilgili olarak şans eseri kimsenin yaralanmamış olmasının önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, daha önceki depremlerde hasar alan binaların çatılarının da kontrol edilmesi gerektiğine vurgu yaparak vatandaşlara çağrıda bulundu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, çatıdan sarkan ve tehlike oluşturan parçaları kaldırmak için bölgeye sevk edildi. Ekipler tehlikeli parçaları kaldırdı.(İHA)