Erzurum merkezli olarak başlatılan operasyonda, internet üzerinden araç satışı yapmak isteyen vatandaşları hedef alan dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonda, şüphelilerin çıkar amaçlı olarak kurdukları sistemle sahte ilanlar verip, vatandaşları dolandırdıkları ortaya çıkarıldı.

3 Milyon TL Üzerinde Haksız Kazanç Elde Etmişlerdi

Şüphelilerin, noterde buluşma bahanesiyle vatandaşları kandırarak satış bedellerini kendi hesaplarına aktardıkları, ayrıca sahte polis veya savcı gibi numaralarla korku ve panik yaratarak banka hesaplarına para yatırmalarını sağladıkları belirtildi. Ülke genelinde 8 vatandaşı dolandırarak 3 milyon TL'nin üzerinde haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen 9 şüpheli, Erzurum merkezli olmak üzere Mersin, Gaziantep, Adana, Şanlıurfa ve İzmir'de eş zamanlı olarak düzenlenen şafak operasyonuyla yakalandı.

Uyuşturucu taciri kıskıvrak yakalandı Uyuşturucu taciri kıskıvrak yakalandı

A W241062 02

Operasyonda ele geçirilen 22 cep telefonu, banka dekontları ve diğer dijital materyaller delil olarak değerlendirilirken, gözaltına alınan şahısların adli işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

A W241062 01

Kaynak: İhlas Haber Ajansı