2’si tutuklu 4 sanığın yargılandığı Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanıklar suçlamaları reddetti ve birbirlerini suçladı. Saldırıda yakınlarını kaybedenler ise Türk adaletine güvendiklerini belirterek, sanıkların en ağır cezayı almasını istedi. Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 20 Ekim’e erteledi.

Saldırının planlı olduğunu iddia eden saldırıda annesi ve kız kardeşini kaybeden Harbi Jalaladeen İbrahim ise adliye binası önünde yaptığı açıklamada, “Asla hakikati itiraf etmeyecekler. Birileri bu planın arkasındadır ve desteklemiştir. Bu gerçeğin aydınlatılmasını talep ettik. Türk hukukuna göre en ağır bir şekilde cezalandırmalarını umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

İddianamede, tutuklu sanıklar Abdullah K. ile Faris A. ve tutuksuz sanık Murat Y’ye “kasten öldürme”, “nitelikli yağma” ve “ateşli silahlarla bunlara ait mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 11 yıldan 18’er yıla kadar hapis cezası, tutuksuz sanık İbrahim D’ye ise “izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma imal etme, nakletme ve satma” suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Gazze’de Siviller Hedef Alındı: 3 Şehit, Çok Sayıda Yaralı Gazze’de Siviller Hedef Alındı: 3 Şehit, Çok Sayıda Yaralı

Olay, 19 Ocak’ta Mardin’in Artuklu ilçesinde meydana gelmişti. Irak plakalı bir cipin durdurulduğu saldırıda Hındreen Abdullah Salih (39), Waheda Haedar Jasim (63), Abdullah Saleh Mustafa (69), Chiman Shaheen Khalid (75) ve Ahmed Jalaladeen İbrahim (45) yaşamını yitirmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)