Özel bir turizm firması tarafından organize edilen tur kapsamında Hizan'a gelen 60 iş adamı, Nurs köyüne geçerek Bediüzzaman Said Nursi ve ailesine ait kabristanı, camiyi ve doğduğu evi ziyaret etti.
İş adamları, köyde yapımı devam eden kadınlar medresesine maddi destekte bulunurken, turizm firması yetkilisi Abdullah Tunçdemir, inanç ve kültür turizmi kapsamında iş adamlarını köye getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Bölgede gönüllü tur operatörlüğü yaptığını belirten Tunçdemir, 'Gönüllü olarak bölgemizin gelişmesi için Van Gölü çevresinde inanç ve kültür turları düzenliyoruz. Bu kapsamda Nurs köyündeyiz. Bediüzaman Said Nursi'nin doğduğu, yaşadığı ve bu bölgede hizmet ettiği bir mekanda inanç turizminin gelişmesini istiyoruz' dedi.
İş adamlarından Fehmi Çetinkaya ise Nurs köyüne ilk defa geldiği için mutlu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
'Elazığ'ın bir köyünde doğdum. Oradan Adana'ya yerleştik. Türkiye'nin belirli yerlerinde mağazalarımız var. Bir kişi olarak yola çıktım. Şimdi 10 bin kişi çalıştırarak yola devam ediyorum. Hedefimiz 10 binin çok çok üstünde yatırımlar yapıp ülkeye, memlekete hizmet vermek. İstanbul İlim ve Kültür Vakfı İcra Kurulu Başkanı Faris Kaya, Nurs köyüne kadınların ilgisinin fazla olduğunu ancak kalacakları bir medrese olmadığını, bir medrese yapacağını söyledi. Otobüstekiler hepsi iş adamıydı. Kim ne veriyorsa ben iki mislisini vereceğimi söyledim. Elhamdülillah her sene değişik yerlere yardımlarda bulunuyoruz. Adana'da 4 bin metrekare kapalı alan bir medrese yaptırdık. Marmara Üniversitesi'nin yanında bir dershane açtık. Allah bize güç verdikçe biz de zevkle ve içtenlikle yardım edeceğiz.'
Nurs Köyü Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Hikmet Okur da iş adamlarının daha önceden de köyde yapılan hizmetlere katkıda bulunduklarını hatırlatarak, kendilerine teşekkür etti.