66 Yaşındaki Kadın, O Şeyi Okumak İçin Okuma Yazma Kursuna Katılıyor

Bingöl'ün Güveçli köyünde yaşayan 66 yaşındaki Raziye Teyze, tek başına hastaneye gitmek ve tabelaları okuyabilmek için köyde açılan okuma yazma kursuna katılarak eğitim alıyor.

Bingöl'ün Güveçli köyünde yaşayan 66 yaşındaki Raziye Teyze, tek başına hastaneye gitmek ve tabelaları okuyabilmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında düzenlenen kurslara katıldı. Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün koordinasyonunda açılan kurslar, köylerde ve merkez mahallelerde devam ediyor.

Köy Okulunun Yıkılmasının Ardından Eğitimine Devam Ediyor

Güveçli köyünde bulunan kursa katılan Raziye Teyze, önceden köy okulunda eğitim gören kadınlarla birlikte, okulun deprem analizi sonrasında yıkılmasının ardından köydeki konukevinde okuma yazma öğrenmeye devam ediyor. 66 yaşındaki Raziye Teyze, hastaneye tek başına gitmekte zorlanması ve tabelaları okuyamaması nedeniyle okuma yazma kursuna katılarak bu becerilerini kazanmaya çalışıyor.

Raziye Teyze, kursa katılma nedenini şu sözlerle açıkladı: “Okuma yazma bilmiyorum ve okumayı öğrenmek istiyorum. Ben tam olarak Türkçe bilmiyorum. Onun için bu okuma yazma kursuna geldim. Hocamız burada bize yardım ediyor. Allah ondan razı olsun. Hastaneye tek gitmek zorunda kaldığımda bilmiyorum. Hangi araba gidiyor bilmiyorum, randevu alıyorum ama levhada yazan doktor isimlerini okuma bilmediğim için bilmiyorum. Okuma yazma bilsem tek başıma gidebilirim artık. Bunun için okuma yazma öğrenmek istiyorum. Hocamız burada ve bana yardımcı oluyor, Allah ondan razı olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği, Türkiye genelinde birçok ilde ve köyde devam ediyor. Bu tür kurslar, bireylere yaşlarına bakılmaksızın okuma yazma becerisi kazandırmayı hedefliyor. (İHA)