Erzurum'un Oltu İpekçayır köyü, 72 yaşındaki Fikriye Yavuz’un muhtar olmasıyla yeni bir döneme adım attı. Oltu ilçe merkezine 29 kilometre uzaklıkta bulunan köyde, 31 Mart yerel seçimlerinde iki muhtar adayı arasında eşit oy çıktı. Seçim Kurulu tarafından yapılan kura sonucunda Şaban Yavuz muhtar olarak belirlenmişti. Ancak, kısa bir süre sonra Şaban Yavuz’un vefat etmesiyle, köydeki boşalan muhtarlık makamı, birinci aza olarak görevde bulunan Fikriye Yavuz’a verildi.

A W275087 01

Yeni muhtar Fikriye Yavuz'un köyüne yapılacak hizmetler için destek talep ettiği ziyaretinde, Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, Başkan Yardımcısı İsrafil Aslan ve AK Parti İlçe Başkanı Oğuz Yavuz köyde incelemelerde bulundu. Başkan Çelebi, köyün acil ihtiyaçları arasında fırın, içme suyu ve köy yolunun genişletilmesini belirtti. "Bugün İpekçayır köyünün sorunlarını yerinde inceleyip bunlarla ilgili çözüm üretmek adına köyümüzü ziyaret ettik, hem de Oltu’muzda ilk ve tek olan kadın muhtarımızı, Fikriye teyzemizi ziyarete geldik. Fikriye teyzemiz muhtarlık seçimlerinde aza olarak yazıldı. Seçilen muhtarımız Allah rahmet eylesin, seçildikten sonra rahmetli olunca Fikriye teyzemiz birinci aza olarak muhtar olarak atandı. Şu an muhtarlık görevine devam ediyor. Biz de Fikriye teyzemizden İpekçayır köyünün sorunlarını dinledik. İlk aşamada yapılması gerekenleri teyit ettik. İnşallah en kısa sürede gerekeni yaparak Fikriye teyzemizin muhtarlık görevinde başarılı olmasını sağlayacağız" dedi.

Ramanlı: Elimizden Geleni Yapmaya Devam Edeceğiz Ramanlı: Elimizden Geleni Yapmaya Devam Edeceğiz

A W275087 05

Fikriye Yavuz’un oğlu Hasan Yavuz, "Amcam Şaban Yavuz ile birlikte seçime girdik. Oylarımız eşit çıkınca Seçim Kurulu kura ile amcama muhtarlığı verdi. Daha sonra amcam hastalandı, vefat etti. Aza olan annem Fikriye Yavuz’a muhtarlık verildi, ben muhtar adayı oldum kazanamadım ama annem birinci aza olduğu için muhtar oldu. Ben bundan sonra anneme destek olacağım" dedi. Köy sakinleri ise Fikriye Yavuz’un muhtar olmasından memnuniyet duyduklarını belirttiler.

A W275087 02A W275087 04A W275087 10

Kaynak: İHA