Batman’da yaşayan 75 yaşındaki Hiliye Zariç, okuma yazması olmamasına rağmen çocuk yaşta öğrendiği Kur’an’ı Kerim’i, 50 yılı aşkın bir süredir aynı kitapla okumayı sürdürüyor. Yatalak durumda olmasına rağmen her gün en az bir cüz Kur’an okuyan Zariç’in bu bağlılığı, hem kendisini hem de çevresini etkiliyor.

Kendisine bakan çocuklarının desteğiyle Kur’an okuma alışkanlığını sürdüren Zariç’in, yaşlılığa ve hastalığa rağmen bu tutkusundan vazgeçmediği görülüyor. 50 yıldan fazla süre boyunca okuduğu Kur’an’ın yaprakları ve kapağı yıpranmış olsa da, Zariç kitabını başucundan ayırmıyor. Zariç, Kur’an okumanın hayatına renk kattığını ve kendisini mutlu ettiğini belirtiyor.

Bu İlde 2 Milyon Yavru Sazan Suya Salındı Bu İlde 2 Milyon Yavru Sazan Suya Salındı

'70 Yıldır Kur'an Okuyorum ve Her Gün Salavat Getiriyorum'

İLKHA muhabirine konuşan Hiliye Zariç, "7 yaşından beri Kur'an'ı Kerim okuyor, namaz kılıyorum. Sabah namazlarını kaçırmıyorum. Çocuklarımı her zaman sabah namazına kaldırıyordum ki namazlarını kaçırmasınlar. Her gün Kur'an okuyorum, salavat getiriyorum. Bütün çocuklarıma Kur'an'ı Kerim okumalarını sağladım. Camide okuyan medrese öğrencilerine de her gün yemek gönderiyordum. Sokağımızdaki çocuklara ve kadınlara Kur'an dersi verdim. Her gün bir cüz Kur'an, bir Yasin'i Şerif okuyorum ve zikir çekiyorum. Yaklaşık 70 yıldır Kur'an'ı Kerim okuyorum ve ayda bir hatim indiriyorum. Kur'an'ı Kerim'i okumak çok güzeldir. Allah'ın 99 ismini, Nebe, Yasin surelerini ezbere biliyorum ve her zaman söylüyorum. Çocukluğumdan beri okuyorum."  dedi.

75 Yaşındaki Kadın, Yarım Asırdır Aynı Kur’an’ı Okumanın Aşkıyla Yaşıyor

'Annem 75 Yaşında, 50 Yıldır Kur'an Okuyor ve Yataktan Namaz Kılıyor'

Zariç’in oğlu Ahmet Zariç, "Annem 75 yaşındadır. Küçüklüğünden beri Kur'an'ı Kerim okuyor. Şu an okuduğu Kur'an'ı Kerim'i 50 yıldan fazladır annemdedir. Annem Kur'an'ı Kerim'i okumakla beraber Yasin, Rahman, Nebe, Amme gibi sureleri de ezbere biliyor ve Esma'ül Hüsna'yı ezbere biliyor. Ömrü boyunca günlük olarak bir cüz Kur'an'ı Kerim okudu ve her ay hatim bitirmiştir. Şimdi de yatalak olmasına rağmen teyemmüm abdesti alıp yatağında hem Kur'an'ı Kerim okuyor hem de namazlarını kılıyor. Annem ve babam küçüklüğümüzden beri bizlere de Kur'an'ı Kerim'i, namazı ve Allah aşkını nakşetti. Allah Teâlâ Kur'an'ı Kerim aşkıyla donanan anne ve babaların sayısını artırsın." diye konuştu.

Kaynak: İLKHA