Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları ikinci gününde devam ediyor.

Diyarbakirda 8 Yasindaki Narin Sirra Kadem Basti 2

Kur’an Kursundan Dönen Narin İçin Kayıp Arama Çalışmaları Başlatıldı

Kur’an kursundan ayrıldıktan sonra evine dönmeyen Narin için ailesi ve köylüler tarafından yapılan aramalar sonuçsuz kalınca, saat 21.00’de 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunuldu. Jandarma, AFAD, sağlık ekipleri ve koku alma köpeklerinin katıldığı aramalarda, jandarmaya ait helikopterle havadan destek sağlanıyor.

Diyarbakirda 8 Yasindaki Narin Sirra Kadem Basti 3

3 Bin Kök Kenevir ve 21 Kilo Esrar Ele Geçirildi 3 Bin Kök Kenevir ve 21 Kilo Esrar Ele Geçirildi

Kayıp Narin'in Terliği Yol Kenarında Bulundu

Arama çalışmaları sırasında, Narin’in kaybolduğu bölgeye yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bir çocuk terliği bulundu. Terlik, aile tarafından tanındı ve incelenmek üzere laboratuvara gönderildi. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi, AFAD ve gönüllü ekipler sulama kanalında ve çevresinde arama yaparken, mahalleye giriş-çıkış yapan araçlar da sorgulanıyor.

Diyarbakirda 8 Yasindaki Narin Sirra Kadem Basti 9

Narin'in Babası, "Kızımızı Bize Teslim Edin"

Narin’in babası Arif Güran, “İlk günden ve şu ana kadar gerek AFAD, jandarma ve emniyet yanımızda. Bu bölgeyle alakalı olmayan diğer ilçe jandarma ekipleri bile konuyla alakalı durumdalar. Allah hepsinden razı olsun. Yani şu ana kadar iz bulamıyoruz. Dün gece sadece bir terlik bulundu. Tamam aynı terlik ama insanlara kalkıp iftira atamayız. Bunu ancak devlet açığa çıkarır. Zaten evde olan saçı ve elbiselerini devlete verdik. Bir şüphe olursa devlet gerekeni yapacak. Devletin bize verdiği bu destek için Allah razı olsun. Kızım çok akıllı bir kızdı, habersiz hiçbir yere, sulama kanalına veya başka bir eve gidecek biri değildi. Sanki yer yarıldı içine girdi. Gören duyan ve kim olursa olsun Allah rızası için haber versinler. Gerek bize gerekse emniyete veya jandarmaya haber versinler. Eğer ellerindeyse ve pişman olmuşlarsa davacı ve şikayetçi değiliz. Ne biz onları gördük ne de onlar bizi. Yeter ki kızımızı bize teslim etsinler” dedi.

Diyarbakirda 8 Yasindaki Narin Sirra Kadem Basti 10

Diyarbakirda 8 Yasindaki Narin Sirra Kadem Basti 8Diyarbakirda 8 Yasindaki Narin Sirra Kadem Basti 4Diyarbakirda 8 Yasindaki Narin Sirra Kadem Basti 7Diyarbakirda 8 Yasindaki Narin Sirra Kadem Basti 6Diyarbakirda 8 Yasindaki Narin Sirra Kadem Basti 5

Kaynak: DHA