Adana'nın Van ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki Makbule Özer, 2022 yılında sağlık sorunları nedeniyle Adli Tıp Kurumu (ATK) kararıyla tahliye edilmişti. Ancak Adalet Bakanlığı, Özer'in durumunu tekrar değerlendirdi ve ATK tarafından verilen "Cezaevinde Kalabilir" raporunu onayladı. Bu nedenle, 81 yaşındaki Makbule Özer pazartesi günü tekrar cezaevine girecek.

81 Yaşındaki Mahkûmenin Cezaevinde Kalmasına Karşı Adalet Bakanlığı'na Başvurdu

HÜDA PAR, yaşlı kadının tekrar cezaevine girmemesi için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulundu. HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "81 yaşındaki bir kadının cezaevinde hayatını yalnız idame ettiremeyeceği açıktır. Mağduriyet yaşanmaması için Adalet Bakanlığı nezdinde girişimde bulunduk. İnşallah netice alınır." ifadelerini kullandı.

Tarihte Bugün: 20 Ekim, Neler Yaşandı? Tarihte Bugün: 20 Ekim, Neler Yaşandı?

Makbule Özer, 80 yaşında tutuklanmış ve örgüte yardım suçundan 25 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 2022 yılında sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Özer'in yaşlılığı ve sağlık durumu dikkate alınarak Adli Tıp Kurumu tarafından "Cezaevinde Kalamaz" raporu verilmişti. Ancak son alınan rapor, Özer'in tekrar cezaevine girmesine karar verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)