6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde 84 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi E Blok’un yıkılmasına ilişkin açılan davanın ilk duruşması, Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti. Yedi sanığın yargılandığı duruşmaya, tutuklu sanıklar Atilla Öz ve Tevfik Tepebaşı, bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer tutuksuz sanıklar ile müştekiler ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Sanıklardan Mehmet Akif Ö. ve Mustafa T. ise duruşmaya katılmadı.

Bölge İlde Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Yapıldı Bölge İlde Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Yapıldı

Sanık Tepebaşı, Ebrar Sitesi E Blok'un statik proje müellifi olan ve 25 Mart’ta hayatını kaybeden Mehmet Akif Özgüler'in ismini anarak, tadilat ruhsatında görünen statik fenni mesulün Murat G. olduğunu savundu. Diğer sanık Atilla Öz, Ebrar sitelerinin kooperatif tarafından yapıldığını ve yalnızca kooperatif üyesi olduğunu belirterek suçlamaları reddetti.

Ahmet D. ise öğretmen olduğunu ve kooperatif toplantılarına katılmadığını, Ebrar Sitesi E Blok ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığını savundu. Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını iddia etti.

84 Kisinin Oldugu Ebrar Sitesi E Bloka Iliskin Davanin Saniklari Hakim Karsisinda 51A364Ef

Müştekiler, sorumlular hakkında şikayetçi olduklarını ifade etti. Mahkeme heyeti, dosyanın yeni bir bilirkişi heyetine tevdiine ve sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Şubat 2025’e erteledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan toplamda 22 yıl 6 ay hapis cezasıyla yargılanmaları talep ediliyor.

Kaynak: AA