Ekonomi

9 günlük tatil sayesinde uçak bileti satışları yüzde 320 arttı

Kurban Bayramı'nı kapsayan 9 günlük tatil için seyahat planlarında büyük bir hareketlilik yaşandığı ve uçak bileti satışlarının yüzde 320 arttığını bildirildi.

Şirket yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte 23 Haziran-3 Temmuz döneminde uçak biletleri ve otel rezervasyonlarında artışlar yaşandığı belirtildi.

Bu dönemde yurt içi uçak bileti satışlarında önceki aya göre %320'lik bir artış görülürken, yurt dışı uçak bileti satışlarında ise %174'lük bir artış kaydedildi. Otel rezervasyonlarında da %70'e varan bir yükseliş yaşandığı ve bu oranın artması beklenildiği ifade edildi.

Enuygun verilerine göre, araç kiralama sektöründe de satışlarda artış olduğu görüldü. Bu dönemde Enuygun üzerinden araç kiralayanların %81'lik bir orana sahip olduğu ve bu kiralama işlemlerinin %80'inin havaalanlarından yapıldığı ve ortalama 6 günlük sürelerle gerçekleştirildiği belirtildi.

Bayram tatili süresince otobüs yolculuklarının en yoğun olarak İstanbul-Esenler çıkışlı olduğu görüldü. Ankara-Antalya ve İzmir-Ankara güzergahlarının da otobüsle seyahat edenler arasında öne çıktığı ifade edildi. En çok otobüs bileti alınan destinasyonlar sırasıyla Esenler, Ankara, İzmir, Alibeyköy ve Antalya olarak belirlendi.

Vizesiz ülkeleri tercih ediliyor

Enuygun Ticaret Direktörü Orkun Özkan, açıklamasında tatilcilerin vizesiz ülkeleri tercih ettiğini ifade etti. Antalya'nın en çok uçak bileti satışı gerçekleştirilen şehir olduğunu, onu sırasıyla Trabzon, Diyarbakır, Van ve Bodrum'un takip ettiğini belirtti. Yurt dışı satışlarında ise Belgrad'ın başı çektiğini, onu Bakü, Saraybosna, Amsterdam ve Düsseldorf'un izlediğini vurguladı.

Enuygun Otel İş Geliştirme Müdürü Ferhat Uyanık ise Kurban Bayramı öncesinde otel rezervasyonlarında artış trendinin devam ettiğini söyledi.