Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Sınır Devriyesi gözetiminde hayatını kaybeden 8 yaşındaki çocuğun annesi, yetkilileri çocuğunu nefes almakta ve yürümekte zorlanırken hastaneye kaldırmamakla suçladı.

Hayatını kaybeden çocuğun annesi Mabel Alvarez Benedicks, kronik kalp sorunları ve orak hücreli anemi geçmişi olan kızı için sağlık yardım talebinin Sınır Devriyesi yetkilileri tarafından görmezden gelindiğini iddia etti.

Benedicks, AP'ye yaptığı açıklamada, "Kızımı onlar öldürdü çünkü bir buçuk gün boyunca nefes alamadı. Ağladı, hayatta kalmak için yalvardı ama onu görmezden geldiler. Onun için hiçbir şey yapmadılar." demecini verdi.

Anne, gözaltındaki 8 yaşındaki kızının çarşamba günü ölümüne sebep olan Sınır Devriyesi tarafından dokuzuncu gününde tutulduğunu söylüyor. Yasalara göre, bir kişi Sınır Devriyesi tarafından 72 saatten daha uzun süre gözaltında tutulamaz ancak yoğun dönemlerde kurumun bu kuralı ihlal ettiği bildiriliyor.

Bu çocuk ölümü, illegal göçlerdeki yoğunluk Sınır Devriyesi tesislerini zorladığından iki haftalık süre zarfı içinde meydana geldi.

Amerika Birleşik Devletleri Gümrük ve Sınır Muhafaza kurumu, Sınır Devriyesi'nin bağlı olduğu kuruluş, 8 yaşındaki kızın Teksas'taki bir istasyonda "tıbbi bir acil durum" yaşadığını ve o günün ilerleyen saatlerinde bir hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.

Annenin anlattıkları şöyle; doktor kızına grip teşhisi koyduktan sonra aile 14 Mayıs'ta Harlingen istasyonuna gönderildi. Anne, kızını solunum güçlüğü nedeniyle hastaneye götürmek için ambulans talep etti ancak talebi reddedildi.

Anne, kızına daha sonra serum fizyolojik verildiği, duş aldırıldığı ve ateşini düşürmek için ateş düşürücü ilaç verildiği ancak yine de solunum problemi yaşandığını, kızının boğaz ağrısının yemek yemesini engellediğini ve yürüyememeye başladığını da sözlerine ekledi.

Anne, daha sonra bir doktorun eğer kızı bayılırsa geri gelmesini istediğini anlattı fakat ailenin çarşamba günü tansiyonu ölçülen kız için ambulans talepleri de reddedildi.

Bakan Fidan, HAMAS Heyeti ile Görüştü Bakan Fidan, HAMAS Heyeti ile Görüştü

Anneye göre, kızın bilincini kaybetmesi ve ağzından kan gelmesi üzerine günün ilerleyen saatlerinde bir ambulans çağrıldı ve anne, kızının hayati işaretleri olmadığı için hastaneye gitmeden önce Sınır Devriyesi ofisinde kaldığında ısrar etti.

Honduras'tan gelen anne-baba, şimdi kızlarının cenazesini son varacakları yer olan New York'a taşımak için finansal yardım arıyor. Aile, Teksas'ta bir göçmen barınağında kalıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)