2023 mutabakat döneminde, sendikaların üye sayıları resmen açıklandı. Eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri alanında Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi, 10.453 üyesiyle yetkili sendika oldu. Eğitim-Bir-Sen, diğer sendikalardan çok daha fazla üye sayısına sahip olurken, en yakın rakip sendikanın ise 7.891 üyesi oldu. 50 diğer sendikanın toplam üye sayısı ise 7.497 olarak açıklandı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: "TUSAŞ Saldırısında 5 Şehit" İçişleri Bakanı Yerlikaya: "TUSAŞ Saldırısında 5 Şehit"

Eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri alanında Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi, kentte 9. kez yetkili sendika seçildi. Bunun üzerine bir açıklama yapan Şube Başkanı Mehmet Sezer, "Azimli mücadelemiz sonucunda Adana'da yükselen yetki bayrağımızı zirvede dalgalandırmaya devam ediyoruz. Bu başarıya ulaşmamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Eğitim-Bir-Sen İl Temsilcisi ve Aynı Zamanda Adana Şube Başkanı olan Mehmet Sezer, eğitim çalışanlarının haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda çalıştıklarını dile getirdi. Sezer, "Sendikacılık anlayışımız ilkeli sendikacılıktır. Yakmadan, yıkmadan, kırmadan, dökmeden hep daha iyisinin olduğunun idrakiyle, azimle mücadele etmektir. Bu ilkeler bizlere kurucu Genel Başkanımız merhum Mehmet Akif İnan ve arkadaşlarından mirastır. Milletimizin geleceğini omuzlayacak çocuklarımızın ve gençlerimizin verimli, başarılı, iyi bir eğitim düzeniyle yetiştirilmesi idealimiz, ülkemizin ve milletimizin istikrar ve istikbali için verdiğimiz mücadele asla sekteye uğramadı, uğramayacaktır." dedi.

Sezer, sendikacılık mücadelesini, evrensel değerleri benimseyerek sürdüreceklerini vurguladı ve "Kazanımlarımızı arttıracağız. Şanlı mücadelemizde, zirveden yeni ufuklara, yeni ufuklardan yeni umutlara, yeni seferlerden yeni zaferlere yol alarak ilerleyeceğiz." açıklamasında bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Yönetim Kurulu, ilçe başkanları ve yönetimleri, iş yeri temsilcileri, komisyon başkanları ve yöneticileri ile tüm üyeleri hakkındaki bu açıklamaya sevgi ve anlayışla yaklaşacaklardır. (İLKHA)

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)