Adilcevaz İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan mobil sağlık ekibi, Türkiye'nin en yüksek rakımlı köyü olan Kışkılı'da vatandaşların sağlık durumlarını kontrol etmek amacıyla önemli bir faaliyet gerçekleştirdi.

mutki-fotoshop-2024-02-16t161430-035.jpg

Bitlis'te Turiste Yapılan Bıçaklı Saldırıya  Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü Bitlis'te Turiste Yapılan Bıçaklı Saldırıya Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü

Temel sağlık kontrol testleri yapılıyor

Her hafta farklı bir köye yönelik düzenlenen program çerçevesinde, mobil sağlık ekibi Kışkılı köyünde vatandaşlara sağlık taraması yaparak, sağlık hizmeti sundu. Doktor ve hemşirelerden oluşan ekip, köy halkının tansiyon, şeker ölçümü gibi temel sağlık kontrol testlerini gerçekleştirirken, gerekli olan durumlarda hastaneye yönlendirme de sağladı.

Ayrıca, sağlık ekibi köy okulunu da ziyaret ederek öğrencilere el yıkama, diş fırçalama gibi temel hijyen konularında bilgilendirme yapıp, diş fırçası dağıttı. Bu sayede, köy halkının sağlık bilinci artırılmış oldu.

mutki-fotoshop-2024-02-16t161406-129.jpg

Adilcevaz Sağlık Müdiresi Uzm. Dr. Elif Hatice Özkale, mobil sağlık hizmetlerinin, Sağlık Bakanlığının genelgesi doğrultusunda düzenli olarak sürdürüldüğünü belirtti. Özkale, “Müdürlüğümüz bünyesindeki mobil sağlık ekibimiz, ilçeye bağlı köylere giderek vatandaşlara sağlık hizmeti vererek bilgilendirme yapıyor. Planlanan program dahilinde her hafta bir köye giden 1 doktor ve 4 hemşireden oluşan sağlık ekibi, ilk olarak anons ederek halkı bir araya topluyor. Daha sonra vatandaşların sorunlarını dinleyen sağlık ekibi, tansiyon ve şeker ölçümü ile çeşitli tetkiklerle köy halkını sağlık taramasından geçiriyor. Köy okulunu da ziyaret ederek el yıkama, diş fırçalama gibi konularda da bilgilendirme yapan sağlık ekipleri, öğrencilere diş fırçası hediye ediyor” dedi.(İHA)

mutki-fotoshop-2024-02-16t161315-790.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)