Bitlis'in tarım açısından önemli bir yere sahip ilçesi Adilcevaz'da, çiftçiler yeni tarım sezonu için hazırlıklara şimdiden başladı. Ceviz, fasulye, domates ve patates üretimiyle bilinen bölgede, yaz döneminde büyük bir ekonomik faaliyetin yaşandığı tarım arazilerinde kullanılan traktörler, önleyici bakım ve onarımlar için tamircilere götürüldü.

Kış Aylarında Traktörler Yeni Sezon İçin Hazırlanıyor

Oto tamircisi Cabir Demir, kış aylarında bölgede bulunan traktörlerin büyük bir çoğunluğunun yeni sezon için hazırlık amacıyla kendilerine getirildiğini belirtti. Demir, Kış aylarında bölgede bulunan traktörlerin çoğu bir daha ki sezona hazırlık için bize getiriliyor. Bizim için de bir ekmek kapısı. İşimizden ve müşterilerimizden memnunuz” dedi.

adilcevazda-yeni-sezon-icin-bakimlar-basladi-4.jpg

Yunus Vural isimli çiftçi ise yaz aylarında traktörleri yoğun bir şekilde kullandıklarını ifade ederek, “Yazın işlerimiz aksamasın diye traktörlerimizin bakımlarını şimdiden yaptırıyoruz” şeklinde konuştu.

adilcevazda-yeni-sezon-icin-bakimlar-basladi-3.jpg

Adilcevaz'daki çiftçiler, tarımsal faaliyetlerine sağlıklı ve hazır traktörlerle devam etmek amacıyla bu önleyici bakım çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. (İHA)

BİTLİS'TE GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR BİTLİS'TE GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR

adilcevazda-ciftciler-yeni-sezon-icin-traktor-bakimina-basladi.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)