Güncel

Adıyaman’da deprem çocukları yaz kurslarında moral buluyor

Adıyaman’da 6 Şubat’ta meydana gelen ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından yaz Kur’an kurslarına katılan çocuklar, camilerde hem dini eğitim alıyor hem de psikolojik destek görüyor.

Adıyaman’da 6 Şubat’ta yaşanan 7.2 büyüklüğündeki deprem, ilde büyük bir yıkıma neden oldu. Depremde binlerce kişi hayatını kaybederken, on binlerce kişi de evsiz kaldı. Deprem bölgesindeki çocuklar ise okulların tatil olmasıyla birlikte az hasarlı ve hasarsız camilerde yaz Kur’an kurslarına devam ediyor.

Yaz kurslarında sadece Kur’an-ı Kerim öğretmeyen imamlar, çocuklara depremin acısını unutturmaya çalışıyor. Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını, Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgileri öğreten imamlar, aynı zamanda çocuklara psikolojik destek sağlıyor. Camilerde yapılan etkinliklerle çocuklar hem eğleniyor hem de öğreniyor.

Camiler, Deprem Sonrası Öğrencilere Psikolojik Destek Sağlıyor

“Camilerde rahatlıyoruz” Depremden sonra psikolojik sıkıntılar yaşadıklarını belirten öğrencilerden Mahmut Enes Kaya, “Depremden sonra psikolojik sıkıntılar yaşıyoruz. Bu olumsuz etkiyi camilerdeki etkinlikler ve hocalarımızın yardımlarıyla atlatmaya çalışıyoruz. Camilerde küçüklere sevgi büyüklere saygıyı öğreniyoruz. Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatı ve Kur’an-ı Kerim öğreniyoruz camide.” dedi.

Cami Ziyaretleri, Deprem Sonrası Psikolojik Rahatlama Sağlıyor

Taha Sirac ise camiye gelince rahatladığını dile getirerek, “Deprem nedeniyle yaşadığımız psikolojik sıkıntılardan dolayı camilerde rahatlamaya çalışıyoruz. Burada Kur’an-ı Kerim öğrenmeye gelerek bizleri rahatlatıyor. Camilere herkesin gelmesini tavsiye ediyorum. Burada etkinlikler yapıyoruz. Kur’an-ı Kerim, İslam’ın ve imanın esaslarını, namaz kılmayı öğreniyoruz. Hem eğleniyoruz hem öğreniyoruz.” diye konuştu.

Öğrenciler Cami Etkinliklerini Anlattı

Kerem Karacalı da camilerin manevi havasının herkes tarafından hissedilmesi gerektiğini söyleyerek, “Camiye geldiğimizde hocalarımız bize çok iyi davranıyor. Bize dondurma ikramında bulunuyorlar. Çeşitli oyunlar öğreniyoruz. Kur’an-ı Kerim öğrenen abilerimiz bize yardımcı oluyor. Herkesi camiye davet ediyorum.” şeklinde konuştu.