Güncel

Adıyaman'ın Son 100 Yılı Giyimle Resmedildi

Deprem sonrası yaşadığı stresi atmak için İstanbul'da bir kursa katılan Zeynep Hanbay, Adıyaman'ın son 100 yılının giyim tarzlarını resmetti. Yaklaşık 4 ay süren eğitimden sonra yarattığı eserler, Adıyaman Komagene Kültür Merkezi'nde sergilendi.

Adıyamanlı sanatçı Zeynep Hanbay, 6 Şubat depremi sonrasında yaşadığı stresi atmak ve psikolojik etkileri hafifletmek amacıyla İstanbul'a taşındıktan sonra bir kurs merkezine katıldı. Kurs merkezinde yaklaşık 4 ay boyunca eğitim alan Hanbay, Adıyaman'ın son 100 yılının giyim tarzlarını resmetmeye başladı.

Zeynep Hanbay'ın Eserleri, Adıyaman Kültür Merkezi'nde Sergilendi

Yarattığı eserler, Adıyaman Komagene Kültür Merkezi'nde sergilendi. Sergi, Adıyaman halkının giyimleri ve tarzlarına odaklanan Zeynep Hanbay'ın eserleriyle büyük ilgi gördü. Sergiye katılanlar, Adıyaman'ın tarihine ve kültürüne ait pek çok detayı hatırlama fırsatı buldular.

Serginin açılışını Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse ile İl Kütüphane Müdürü Filiz Karabulut gerçekleştirdi. Sergi, 3 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, sergiyi duygusal bir ifadeyle değerlendirerek, "Bu resim sergisi, bir Adıyamanlı olarak beni derinden etkiledi. Adıyamanlı tüm vatandaşlarımızı Komagene Kültür Merkezi'ne gelmeye ve sergiyi ziyaret etmeye davet ediyorum. Sergiyi gezerken, Adıyaman'ın tarihine ve kültürüne ait birçok detayı hatırlayacaklardır" şeklinde konuştu.

Zeynep Hanbay'ın Sergisi Adıyaman'ı Yansıtıyor

Zeynep Hanbay ise sergi hakkında şunları söyledi: "Depremin ardından İstanbul'a taşındık. Orada depremin etkisiyle donup kalmıştık. Bir şey yapacak halimiz yoktu, garip bir atmosferdi. Evde sıkıldıkça bir kursa gitmek istedim. Moda portföyü adında bir kursa rastladım, çizimle ilgiliydi. Ve Adıyaman'ı tanıtmaya başlamak amacıyla çizimlere başladım. Sergide toplam 20 eser bulunuyor. Kurs yaklaşık dört ay sürdü. Ben resim öğretmeni değilim, resimle ilgili herhangi bir iddiam yok ama buradaki iddiam şu, gelen herkes Adıyaman'dan bir detay görecek. Adıyaman'ı yansıtan eserler olduğunu görecekler. Her gelen bir yakınını, ailesini tanıyacak. Sergim giyimle ilgili olsa da, her bir resmin altında Adıyaman'a ait bir detay gizlidir."

Zeynep Hanbay'ın bu sanatsal çalışması, hem depremin etkileriyle başa çıkmada terapi niteliği taşıdı hem de Adıyaman'ın zengin kültürel mirasını sergileyerek insanları bu mirasa daha da yaklaştırdı.