UNAMA yetkilisi Scott Smith ve Dünya Bankası yetkilileri, Afganistan İslam Emirliği Başbakan Vekili Mevlevi Zakir tarafından Kabul edildi.

Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, UNAMA ve Dünya Bankası'nın yetkilileri ile yapılan toplantının ana odak noktasının temel hizmetlerde iş birliği ve uyuşturucuyla mücadele olduğuna dikkat çekildi.

FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen Öldü FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen Öldü

UNAMA yetkilisi Scott Smith, "UNAMA, Afganistan'daki yoksulluğu sona erdirmek ve Afganlara temel hizmetleri sağlamak için İslam Emirliği ile iş birliği yapmaya çalışıyor." dedi.

Smith ayrıca, İslam Emirliği'nin Afganistan'da uyuşturucuyla mücadele konusundaki istikrarlı çabalarını takdir ettiklerini söyledi.

Dünya Bankası temsilcisi, insani yardım ve sağlık sektörlerinde Afganlarla ilişkilerini sürdürdüğünü belirtti.

Başbakan Vekili Mevlevi Zakir, UNAMA ve Dünya Bankası'na yardımları için teşekkür ederken birçok Afgan'ın ekonomik sorunlarla karşı karşıya olduğunu ve daha fazla insani yardıma ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Zakir, güvenlik, ekonomik büyüme, yolsuzluğun azaltılması, uyuşturucuyla mücadele ve diğer konularda Afganistan'ın gerçek imajını uluslararası toplumla paylaşmaya çağırdı.

Zakir, bankacılık sektörü üzerindeki kısıtlamaların kaldırılmasının Afganistan'ın ekonomik kalkınması için önemli bir unsur olduğunu vurguladı. (İLKHA)

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)