Güncel

Ağda acısına dayamayanların çaresi belli oldu: Arap ağdası, tüyleri acısız ve kalıcı şekilde yok ediyor…

Ağda yaptırmak, can acıtıcı bir eylem olduğu için pek çok kadının kabusu haline gelmiş durumda. Bu acıya katlanmak istemeyenler, alternatif yöntemleri araştırıyor. Alternatif yöntemlerden biri de Arap ağdasıdır. İşte, bu yöntemin avantajları…

Kadınlar, yüz yıllardır tüylerinden kurtulmak için çeşitli yöntemler deniyor. Lazer gibi teknolojik yöntemler çıksa da bu yöntemlerin maliyetinin yüksek olması, geleneksel yöntemlerin halen tercih edilmesini sağlıyor. Tüylerden kurtulmak için en çok tercih edilen yöntemlerden biri ağdadır. Farklı malzemeler kullanılarak hazırlanan ağdalar, eczanelerde ve marketlerde satılır.

Ağdanın tüylere yapıştırılması ve ardından çekilmesi sırasında oluşan acı, pek çok kadını rahatsız eder. Bu nedenle kadınlar, tüylerinden kurtulmak için alternatif yöntemleri de araştırır. Alternatif yöntemler arasında Arap ağdası yer alır. Bu ağda ile daha az acı duymak ve kalıcı şekilde tüylerden kurtulmak mümkündür.

ARAP AĞDASI NEDİR?

Arap ağdası olarak adlandırılan ağda, aslında Türkiye’de de yakından tanınan geleneksel bir yöntemdir. Bu ağdayı hazırlamak için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

-Bir su bardağı şeker

-Yarım limon

-Bir su bardağı su

-İki yemek kaşığı olacak şekilde bal

İlk olarak şeker ve suyun kaynatılması gerekir. Şeker eridikten sonra limon ve bal ilave edilir. Karışımın soğumasından sonra ağda kıvamı elde edilir. Arap ağdası, doğal malzemelerle hazırlandığı için sağlıklıdır. Aynı zamanda bu ağdanın kullanımı sırasında daha az acı ve kızarıklık ortaya çıkar.

ARAP AĞDASI NASIL KULLANILIR?

Arap ağdasının ele yapışmayacak bir yumuşaklıkta olması gerekir. Ardından tüylerin üzerine yapıştırılır. Ağda bezi kullanarak ağdayı daha kolay çekebilirsiniz. Ağda öncesi ilgili bölgelere bebe pudrası sürerek işinizi daha kolay hale getirmeniz mümkündür. Güneş yanığı, yara gibi kusurların olduğu noktalara ağda yapılmamalıdır.

Ağda sonrası cildin yatışması için zeytinyağı kullanılabilir. Bunun yanı sıra piyasada satılan ağda yağları da tercih edilebilir. Ağda yapmakta zorlananlar, epilasyon cihazı, tüy dökücü krem ya da jilet gibi farklı ürünler kullanabilir. Ancak tüylerin uzun süre yeniden çıkmaması ve azalması için Arap ağdası tercih edilmelidir.