Ahlat Halk Eğitim merkezi müdürü Yasin Yavuz, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı, Yavuz konuşmasında, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nı nedeniyle Ahlat’ta icra edilen hayat boyu öğrenme faaliyetlerine ilişkin, Ahlat’ta bulunan cezaevinde, Engelsiz Yaşam Merkezinde, şehir merkezde, okullarda, köylerimiz ve Ovakışla beldede açtığımız 545 kurs ile 7 bin 353 kursiyerimize çeşitli alanlarda eğitim verme fırsatı bulduk. Dedi. 

Bitlis'in O İlçesinde Toz Bulutu Ve Fırtınada Hayat Durma Noktasına Geldi Bitlis'in O İlçesinde Toz Bulutu Ve Fırtınada Hayat Durma Noktasına Geldi

Açık öğretim lisesine bu yıl 1056 öğrencinin kaydı ve devamında öğrencilerimize ders kitaplarının temini edildiğini ifade eden Yavuz, Destekleme ve yetiştirme kursları ile 56 öğrencimizi üniversite giriş sınavlarına hazırladık. 

I M G 6492
Konuşmanın ardından program halk oyunları, zeybek ve muay thai gösterileriyle yapıldı.

Daha sonra, Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl ve beraberindekiler, serginin açılışını yaparak kursiyerler tarafından yapılan ürünleri inceledi.

Sergiye Ahlat Belediye Başkan Vekili Ramazan Ergezen, Ahlat Cumhuriyet Savcısı Bayram Dedeoğlu, Hakim Tuğba Yılmaz ile Alperen İşleyen, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Abdulhalik Baş, Ahlat Meslek Yüksekokulu Müdürü Harun Koçak, Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Rafet Akgün, bazı kurum amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi