Ahlat

Ahlatlı Engelliler İstanbul'un Tarihi ve Turistik Yerlerini Gezdi

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki engelliler ve aileleri, Ahlat Kaymakamlığı ve Ahlat Engellilerle El Ele Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen proje kapsamında İstanbul’un tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumlarla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteklediği “Özel Bireyler İçin Toplumsal Bütünleşme Projesi” çerçevesinde gerçekleşen gezide, engelli ve aileleriyle birlikte Ayasofya Camii, Sultan Ahmet, Akvaryum gibi tarihi ve uristlik mekanları gezerken boğaz turu yaparak gezinin keyfini çıkardılar.

Ahlat Engellilerle El Ele Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Neslihan Akdemir, bu geziyle engellilere hem sosyalleşme hem de İstanbul’un güzelliklerini keşfetme fırsatı sunduklarını belirtti.

Akdemir, “İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumlarla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Özel Bireyler İçin Toplumsal Bütünleşme’ projesi kapsamında İstanbul gezisi yaptık. Ahlat Engellilerle El Ele Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak 30 engelli ve aileleri ile birlikte Ayasofya Camii, Sultan Ahmet, Akvaryum ve çok güzel bir vapur gezisiyle muhteşem bir anı biriktirdik. Bu konuda bizlere destek olan Ahlat Kaymakamımız Batuhan Bingöl'e, Ahlat Kaymakamlığı Proje Koordinasyon ekibine, İstanbul'da bizi yalnız bırakmayan AHLAT-İSDER Başkanı Adnan Ayber'e, yönetim kuruluna ve bütün ekibine engelli aileleri adına çok teşekkür ederim” dedi.

Geziye katılan engelliler ve aileleri de, güzel bir İstanbul gezisiyle hem tarihi ve turistik mekanları gezdiklerini hem de kaynaşma fırsatı bulduklarını belirterek, bu olanağı kendilerine sağlayanlara teşekkür ettiler.