Tatvan

Ahlatlı Gezginler Nemrut'un zirvesinde Manzaranın Keyfini Çıkardılar

Ahlat Dağcılık ve Doğa Sevenler Derneği, Nemrut Kalderası zirvesine gerçekleştirdiği doğa yürüyüşüyle muhteşem manzaraların tadını çıkardı.

Loading...

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan Ahlat Dağcılık ve Doğa Sevenler Derneği'nin gezi ve yürüyüş ekibi, Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri sınırlarında yer alan Nemrut Kalderası zirvesine doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Sabahın erken saatlerinde Serinbayır köyünden başlayan grup, zorlu bir 3 saatlik yürüyüşün ardından zirveye ulaştı. Eşsiz bir manzaraya karşı kahvaltı yapan gezginler, Nemrut Gölü ve Van Gölü manzarasının keyfini çıkardı. Ekip daha sonra inişe geçti.  Dernek Başkanı Bekir Kalender, zirveye ulaşmanın mutluluğunu paylaşarak, bu güzelliğin herkes tarafından görülmesi gerektiğini vurguladı.

"Bu güzelliği herkesin görmesini istiyoruz"

Kalender, “Bugün Dağcılık ve Doğa Sevenler Derneğimizin gezi ve yürüyüş ekibi arkadaşlarımızla Nemrut Dağı zirvesine çıktık. Zirveden Nemrut Gölü’nü ve aynı zamanda Van Gölü’nü görme fırsatını yakaladık. 10 kilometreyi aşkın bir mesafe yürüdük ve zirveye çıktık. Çok güzel bir manzarayla karşılaştık. Bu güzelliği herkesin görmesini istiyoruz. Biz daha önceden birkaç defa çıkmıştık. Bu sefer de daha önceden buraya gelmeyen arkadaşlarla çıktık. Çok güzel bir manzara, çok güzel bir görüntü, herkesin görmesini tavsiye ediyorum” dedi.

"Herkesin gelip görmesi gereken bir yer olduğunu vurgulamak istiyorum"

Yürüyüş ekibinde bulunan vatandaşlardan İsmail Tıraşçı ise “Ahlat Dağcılık ve Doğa Sevenler Derneği olarak yaklaşık 10 kilometrelik bir yürüyüş sonucunda Nemrut Kalderası’nın zirvesine gelmiş bulunmaktayız. Buraya bir seyir terasının kurulması halinde turizme çok ciddi anlamda katkı sunacağını ve herkesin gelip görmesi gereken bir yer olduğunu vurgulamak istiyorum” diye konuştu.