Türkiye'nin farklı illerinde yaşayan ve tatil için Ahlat'a gelen bu bireyler, sabahın ilk ışıklarıyla Van Gölü'nde yüzerek güne başlıyor. Ahlatlılar, sağlıklı yaşamın sırrını Van Gölü'nün serin sularında bulduklarını belirtiyor.

Her sabah saat 06.00'da Ahlat ilçesinin yeni iskelesinde ve Ahlat Öğretmenevi sahilinde bir araya gelen grup, gölün sağlık açısından faydalarından bahsediyor ve dinç kalmalarını Van Gölü'ne borçlu olduklarını ifade ediyor. Ayrıca, Van Gölü'nün korunmasına dikkat çekmek amacıyla ‘Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın' pankartıyla farkındalık çalışmaları yapıyorlar.

AHLAT'TA GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR AHLAT'TA GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR

Haber Kapak Şablon 2024 09 03T165218.857

“Hem yüzüyoruz hem de sosyalleşiyoruz”

Göle giren vatandaşlardan Şaban Çardak, 10 yıldır düzenli olarak sabah erken saatlerde Van Gölü'ne girdiğini söyledi. Çardak, “Kesintisiz olarak her yıldır sabah 07.00-08.00 arasında arkadaşlarla beraber Van Gölü'ne giriyoruz. Bundan çok keyif alıyoruz ve sosyalleşiyoruz aynı zamanda. Yüzme bir bahane oluyor, aynı zamanda birkaç sözün belini kırıyoruz. Çok eğlenceli ve keyifli oluyor. Bazen şarkı ve türküler söylüyoruz, kahvaltı yapıyoruz. Dışarıdan gelen hemşehrilerimizle bu sosyal ortama katılıyorlar” dedi.

Haber Kapak Şablon 2024 09 03T165226.296

“ Van Gölü'nün suyu vücuda şifadır”

Her sabah erken saatte göle giren 68 yaşındaki emekli öğretmen İbrahim Behlül Şerefoğlu ise Van Gölü suyunun vücuda şifa olduğunu belirterek, “Biz 10 yıl önce bu geleneği başlattık. Sadece bu noktada değil Ahlat'taki birçok noktada bu gelenek artarak devam ediyor. Bazı günler 120-130 kişiye kadar ulaşıyoruz. Sabahları göle girdiğimiz zaman o gün biz zımba gibi oluyoruz. Keyfimize diyecek yok. Arkadaşların dediği gibi sosyalleşiyoruz burada, eğlenceler düzenliyoruz, oyun oynuyoruz, iskeleden atlıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA