Ahlat

Ahlat’ta 50 adet akülü engelli aracı dağıtıldı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde ‘50 Adet Akülü Tekerlekli Engelli Araba Yardımı Projesi' kapsamında 50 kişiye akülü tekerlekli engelli aracı dağıtıldı.

Engellilerle El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Kazakistan Fahri Konsolosu Av. Muaz Ergezen ve İHH Hollanda Vakfı tarafından organize edilen ve hayırseverlerin desteği ile ‘50 Adet Akülü Tekerlekli Engelli Araba Yardımı Projesi’ kapsamında akülü araçlar düzenlenen programla engelli bireylere dağıtıldı.

Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, il protokolü, özel bireyler ve ailelerinin katıldığı programda konuşan Vali Karakaya, akülü tekerlekli sandalyelerin özel bireyler ve ailelerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için önemli bir yer teşkil ettiğinin altını çizerek, emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Akülü araçların özel bireylere hayırlı olmasını temenni eden Karakaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Akülü Tekerlekli Sandalye ihtiyacı olan kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak, onların toplum içindeki yerlerini sağlamlaştırmak için gerçekleştirdiğimiz bu dağıtım, sadece birer araçtan ibaret değildir. Bu sandalyeler, hareket özgürlüğünün, bağımsızlığın ve hayata aktif katılımın bir sembolüdür.” diye konuştu.

Program Vali Karakaya’nın özel bireylerle yakından tek tek ilgilenmesinin ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.