Bitlis'in tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle ünlü ilçesi Ahlat'ta, "Her Yönüyle Ahlat" temalı ulusal fotoğraf yarışması düzenlenecek. Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV) ve Ahlat Fotoğrafçılar Derneği (AHFOD) tarafından düzenlenen yarışmanın amacı, ilçenin zengin kültürünü ve tarihî mirasını geniş kitlelere tanıtmak ve Ahlat'a ait bir görsel hafıza oluşturmak.

Kültürel ve Doğal Çeşitliliğin Belgesel Nitelikli Yansımaları

Yarışmaya, 18 yaşından büyük tüm profesyonel ve amatör fotoğrafçıların katılımı mümkün olacak. Fotoğrafçılar, ilçenin mezarlıklarından kümbetlere, köprülerden camilere, doğal güzelliklerden yöresel yaşam faaliyetlerine kadar geniş bir yelpazede çekim yapabilecekler. Bu şekilde, Ahlat'ın kültürel ve doğal çeşitliliği yansıtacak belgesel nitelikteki fotoğraflar yarışmanın odak noktasını oluşturacak.

Bitlis Yarışmada Bölge Birincisi Oldu Bitlis Yarışmada Bölge Birincisi Oldu

Yarışmanın son başvuru tarihi 20 Ağustos 2023 olarak belirlendi. Katılımcılar, fotoğraflarını [email protected] adresi üzerinden gönderebilecekler. Yarışma sonucunda dereceye giren eser sahipleri, 23 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan ödül töreninde ödüllerini alacaklar.

Bu heyecan verici yarışma, Ahlat ilçesinin tarihî ve kültürel hazinelerini fotoğraflar aracılığıyla keşfetmek isteyen fotoğraf tutkunlarını bekliyor.

aw946906-01.jpg

aw946906-02.jpg

Editör: Mezher Yamaç