Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Eğitim Müfettişleri Başkan Vekili Hakan Yalavuz, Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Rafet Akgün, Şube Müdürü Mehmet Kara ve Ahlat’taki tüm okul ve kurum müdürleri katıldı. Toplantıda, "2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı İş ve İşlemleri ile Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ele alındı.

Toplantıda, yeni eğitim yılına yönelik iş ve işlemler, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yapılması gereken çalışmalar ve okulların eğitim öğretime hazırlığı konularının yanı sıra devam eden inşaat ve güçlendirme projeleri ile önümüzdeki dönem için planlanan sportif, sanatsal ve kültürel etkinlikler üzerinde duruldu.

Haber Kapak Şablon 2024 10 09T123037.202

Toplantıda konuşan İl Milli eğitim Müdürü Bilal Gür, 2024-2025 eğitim- öğretim yılında  uygulanacak olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin öğrencilerin hem zihinsel hem de ahlaki gelişimini gözeten, medeniyet kurma hedefi taşıyan bir anlayış üzerine kurulduğunu belirtti.,

Bitlis'te Trafik Huzur Uygulaması Gerçekleştirildi Bitlis'te Trafik Huzur Uygulaması Gerçekleştirildi

Maarif Modeli'nin uygulanmasında öğretmenlerin ve okul müdürlerinin önemli bir role sahip olduğu, Maarif Modeli'nin ülkeye ve Türkiye Yüzyılı'nın inşasında büyük fayda sağlayacağını belirten Gür, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye Yüzyılı hedefimiz sadece bir ufuk değil, aynı zamanda bu aziz vatanın her ferdinin geleceğine dair güçlü bir taahhüttür. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli yeni müfredatla, öğrencilerimizin hem geçmiş hem bugün hem de gelecek üçgenini daha iyi kavraması sağlanacaktır. Eğitimin niteliğini artırmak ve çağın ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerilerle öğrencilerimizi geleceğin dünyasında söz sahibi yapmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Alev Yaşar