Bingöl'ün Genç ilçesinde, 2022 yılında Zoroğlan ve Çağlayan aileleri arasında başlayan husumet, iki yıl süren yoğun çabalar sonucunda sona erdi. Bu süreçte, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Genç Kaymakamı Muhammet Güzel'in katkılarıyla iki aile barış sağladı.

Husumet, 2022 yılında bir kişinin hayatını kaybetmesine yol açmıştı. Barışın sağlanması için yapılan çalışmalar sonucunda, Zoroğlan ve Çağlayan ailelerinin üyeleri bir araya geldi. Bir düğün salonunda düzenlenen barış yemeğinde, iki ailenin mensupları el sıkıştı ve Kur'an-ı Kerim’in altından geçerek barış sözü verdiler.

Bingöl’de Husumetli Aileler Barıştı Zoroğlan Ve Çağlayan Aileleri Arasındaki Anlaşmazlık Son Buldu (2)

"Barışın Sağlanmasında Emeği Geçenlere Teşekkür Ediyorum"

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, barışın sağlanmasında emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederek, “Çok güzel bir ortamda, Bingöl’ümüze ve Genç ilçemize yakışır bir barış ortamında bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Kanaat önderlerinin katkılarıyla, yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim’in rehberliğinde çok güzel bir barışa imza attık. Bu husumetin son bulmasında emeği geçenleri yürekten kutluyorum” dedi.

Bingöl’de Husumetli Aileler Barıştı Zoroğlan Ve Çağlayan Aileleri Arasındaki Anlaşmazlık Son Buldu (3)

Düğünde Havaya Ateş Açıldı: 1'i Ağır 2 Yaralı Düğünde Havaya Ateş Açıldı: 1'i Ağır 2 Yaralı

"Toplumsal Barışın Önemini Gösterdik"

Genç Kaymakamı Muhammet Güzel ise, “Bugün burada bir araya gelerek toplumsal barışın ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyoruz. Zoroğlan ve Çağlayan ailelerinin barış için attıkları adımın tüm toplumumuza örnek olmasını diliyorum. Bu barışın kalıcı olmasını ve gelecekte benzer anlaşmazlıkların yaşanmamasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Bingöl’de Husumetli Aileler Barıştı Zoroğlan Ve Çağlayan Aileleri Arasındaki Anlaşmazlık Son Buldu (1)

Katılımcılar ve Duygusal Anlar

Programa, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, Bingöl eski milletvekilleri Kazım Ataoğlu ve Enver Fehmioğlu, Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar, siyasi partilerin ilçe başkanları, Bingöl, Mardin ve Siirt’ten kanaat önderlerinin yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı.

Bingöl’de Husumetli Aileler Barıştı Zoroğlan Ve Çağlayan Aileleri Arasındaki Anlaşmazlık Son Buldu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı