Bölge

Akaryakıt Yüklü Tanker Alev Alev Yanarak Kül Oldu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde uluslararası İpekyolu üzerinde seyir halindeki bir akaryakıt yüklü tanker alev aldı, sürücü kurtuldu.

Mardin'in Nusaybin ilçesi uluslararası İpekyolu üzerinde seyir halinde olan akaryakıt yüklü bir tanker, motor kısmında çıkan yangın nedeniyle alev aldı. Olay, Nusaybin ilçesine bağlı kırsal Yazyurdu Mahallesi mevkii yakınlarında meydana geldi.

33 AUP 970 plakalı fuel oil yüklü tanker, Nusaybin ilçesine 40 kilometre kala seyir halindeyken motor bölümünde yangın çıktı. Sürücü ismi belirlenemeyen tanker sürücüsü, aracı durdurarak hızla araçtan uzaklaştı.

Olayın haber verilmesi üzerine bölgeye itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek alevleri akaryakıt bölümüne sıçramadan kontrol altına aldı ve facianın önüne geçti.

Yangın nedeniyle Cizre-Nusaybin istikameti uluslararası İpekyolu yaklaşık bir saat süreyle tek taraflı olarak trafiğe kapatıldı. Kullanılamaz hale gelen tanker, vinç yardımıyla bölgeden kaldırıldıktan sonra yol tekrar trafiğe açıldı.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.