Güncel

Aksa Tufanı'na Destek İçin Filistin Gidenler Kayseri'den Yola Çıktılar

Kayseri Filistinle Dayanışma Platformu, HAMAS'ın Aksa Tufanı Operasyonu'na destek vermek amacıyla Kayseri'den yola çıktı.

Kayseri Filistinle Dayanışma Platformu, Filistinli Müslüman kardeşlerinin yanlarında olduklarını göstermek ve HAMAS'ın geçtiğimiz hafta başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu'na destek vermek amacıyla harekete geçti. Dün yayınladıkları basın bildirisiyle Gazze başta olmak üzere Filistin'de yaşanan siyonist işgal zulmüne dikkat çeken platform üyeleri, artık harekete geçme vaktinin geldiğini belirtmişlerdi.

Kayseri'de Filistin İçin Bir Araya Gelen Platform

Bu sabah, Kayseri'de bulunan Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Bürüngüz Camii'nde bir araya gelen platform üye ve gönüllüleri, duygusal bir atmosferde buluştu. Platform adına konuşma ve dua yapan Sadi Özmen, toplandıklarını ve yola çıkacaklarını belirterek, "Bugün burada terör şebekesinin zulmüne son vermek ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için bir araya geldik" dedi.

Konuşma sırasında sık sık tekbirlerin ve siyonistlere yönelik telinlerin yükseldiği görüldü. Daha sonra, "Allah'ım ayaklarımızı sabit tut" sloganlarına sahip tişörtler giyen yaklaşık 65 kişi, Kayseri'den yola çıktı.

Platformun belirlediği güzergah, Kayseri, Niğde, Adana, İskenderun, Cilvegözü, Suriye, Filistin ve son olarak Kudüs'te sona erecek. Bu yolculuk, Filistin'deki zorlu koşullara ve işgal altındaki topraklarda yaşanan acılara karşı gösterilen kararlı dayanışmanın bir ifadesi olarak dikkat çekiyor.