Ali Emiri Bilgievi Cezeri Bilimsel Merkezi, Diyarbakır'a kazandırılarak gençlerin eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla oluşturuldu. Bünyesinde bulunan Cezeri Bilim Merkezi ile daha fazla gençlere hizmet verecek.

Öğrenciler, bu merkezde Uzay Planetaryum terasında teleskopla güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerini gözlemleyebilecekler. Ayrıca Biyoloji, Fizik ve Kimya laboratuvarları kurularak gençlerin gelişimleri eğitmenlerce desteklenecek.

Alanında uzman eğitmenler, gençleri bilim ve teknolojiyle erken yaşta tanıştırarak yeni Cezerilerin Bağlar'da yetişmelerini sağlayacak. Öğrenciler ayrıca, robotik ve yazılım kodlama atölyelerinde hedefledikleri ve hayal ettikleri projeleri gerçekleştirebilecekler. Bilişim derslikleri de gençlerin merak ettiği araştırma konularına yanıt bulabilecekleri bir yer olarak hizmet verecek.

Temel eğitimler de verilecek

Diğer bir özellik de merkezde 2. ile 8. sınıflar arası ilkokul ve ortaokul eğitiminin ücretsiz verilmesidir. Öğrenciler, Milli Eğitim okullarında aldıkları branş derslerini pekiştirmek amacıyla Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İngilizce derslerini alacaklar. Branş dersleri dışında kulüp faaliyetlerinden de faydalanarak Gez-Gör, halk oyunları, müzik, sosyal-kültürel, spor faaliyetleri, akıl ve zeka oyunları, bilimsel çalışmalar, robotik ve daha birçok alanda gelişim sağlayabilecekler.

Erdoğan, OVP Hakkında Açıklama Yaptı Erdoğan, OVP Hakkında Açıklama Yaptı

Soru çözüm saatleri ve psikolojik destek ve rehberlik hizmetleri de merkezde verilecek. Aynı zamanda öğrenciler, konferans salonlarında uzman eğitmenlerin vereceği söyleşi, panel, forum, münazara ve konferanslara katılma imkânı da elde edecekler.

Kayıt şekli

Öğrenciler, Ali Emiri Bilgievi’ne velileriyle birlikte gelerek kimlik fotokopisi, öğrenci belgesi ve öğrenci formunu doldurarak kayıt yaptırabilecekler. Ayrıca https://bilgievi.diyarbakir.bel.tr/ web adresinden online olarak da başvuru yapılabilmektedir.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)