Haber Global'den Gizem Bilen'e konuşan Memiş, "Gram altın serbest piyasalarda 1375 lirada. Ons altını takip etmeye devam ediyoruz. Burada da bir miktar geri çekilmeler var. Dolar TL kurundaki geri çekilme, gram altın fiyatlarında düşüşe neden oldu. Gram altın 148 lira değer kaybetti, kısa vadede önemli kayıplar yaşandı. Ancak, 1350 lira altında bir kayıp beklemiyorum" dedi.

Bakan Uraloğlu: Ülkemizin en büyük AR-GE Projesi Türksat 6A tamamlandı Bakan Uraloğlu: Ülkemizin en büyük AR-GE Projesi Türksat 6A tamamlandı

"1350 lirayı dikkate almak gerekiyor. Yaz aylarında yükseliş olabilir. Dolar kurunda da yaz aylarında yükseliş öngörüyorum" diyen Memiş, şunları söyledi:

"Aslında birinci turda vatandaşlar kuyumcularda kuyruklar oluşturdu. 1510 liradan gram altın almışlardı, bu yanlış bir hareketti, tekrar bu tuzağa düşmemeleri gerekiyor. Manipülasyon piyasası oluşuyor. Piyasalar, biraz daha kontrol altına alındı. Seçim sürecinde dikkatli olunmalı. Hem dolar hem de gram altın tarafında bugünkü fiyatların kalıcı olmayacağını düşünüyorum. 1350-1380 aralığında hareketler devam edecektir. 1350 altındaki rakamlar biraz zor, burası alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Bu yılki öngörülerimiz gerçekleşti. Seçimden önce Kapalıçarşı'da 1516 lira görülmüştü. Bu yaz da 1450, ardından 1550 rakamlarının gündeme geleceğini tahmin ediyorum. Elinde altın bulunanlar biraz daha bekleyebilirler. Alım yapacak olanlar ise seçimden önce süreci iyi değerlendirmeliler."

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)