Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) toplantısının ardından, ons altın fiyatları düşüş yaşadı. FOMC, bu yıl içinde yeni bir faiz artırımının sinyalini vererek ve para politikasının 2024 yılına kadar gevşetilme ihtimalinin azaldığını açıkladı. Bu gelişmeler, altın piyasasında tedirginlik yarattı ve ons altın fiyatlarında düşüşe neden oldu. Altın, 1924,27 dolara kadar geriledikten sonra, yüzde 0,1'lik bir düşüşle 1.928,75 dolardan işlem görmeye başladı.

KCM Trade analisti Tim Waterer,

"FOMC toplantısının ardından ortaya çıkan faiz görünümü göz önüne alındığında bazı piyasa tedirginlikleri yaşandı. Sonuç olarak, altın hala bir miktar alıcı buluyor ve bu da en azından şimdilik aşağı yönlü hareketi sınırlıyor. Altının yukarı yönde önemli kazançlar elde edebilmesi için muhtemelen Hazine getirilerindeki yavaşlayan ivmeye güvenmesi gerekecek" dedi.

Akaryakıta Zam Geliyor: Tabelalar İki Gece Üst Üste Değişecek Akaryakıta Zam Geliyor: Tabelalar İki Gece Üst Üste Değişecek

Türkiye'de altın fiyatları da etkilendi. Altının gram fiyatı 1.675 lira seviyelerine gerilerken, çeyrek altın 2.739 liradan satılmaya başladı.

Editör: ALEV YAŞAR