Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, büyük bir gurur kaynağı olan bir açıklamayla, Anadolu'nun önemli ahşap destekli camilerinin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alındığını duyurdu. Bu tarihi anlam taşıyan karar, Konya'nın Beyşehir ilçesindeki Eşrefoğlu Camii, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesindeki Ulu Camii, Kastamonu iline bağlı Kasaba Köyü'nde bulunan Mahmut Bey Camii, Ankara'nın Ahi Şerefeddin (Arslanhane) Camii ve Afyonkarahisar ilindeki Ulu Camii için geçerli oldu. Bu camiler, 45. UNESCO Dünya Miras Komitesi toplantısında "Dünya Mirası" ilan edilen eserler arasında yer aldılar.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu önemli başarıyı sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamayla paylaştı. Ersoy,

"Yeni bir müjde daha! UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne kültürel varlıklarımızı ilk kez seri olarak kaydettirdik. Gordion'un ardından Anadolu'nun Orta Çağ'dan günümüze uzanan ahşap direkli ve kirişli camileri de Dünya Mirası oldu. Böylece listedeki kültür varlığı sayımızı da 21'e yükselttik. Hayırlı olsun." dedi.

12 Yaşındaki Çocuk Babasına Saldıran Ayıyı Öldürdü 12 Yaşındaki Çocuk Babasına Saldıran Ayıyı Öldürdü

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)