Güncel

Ankara'da FETÖ Operasyonu: 30 Kişi Gözaltına Alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'ye yönelik başlattığı 2 ayrı soruşturma kapsamında 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara merkezli olarak gerçekleştirilen bir operasyonda, 21 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Operasyon, 10 ilde yapıldı.

Şüpheliler hakkındaki iddialara göre, örgüt üyeliği sırasında üniversite eğitimleri sırasında farklı seviyelerde görev aldılar. Ayrıca, Ankara'da hücre yapılanmasının bir parçası olarak, hakim ve savcı sınavlarına hazırlık için çalışma evlerinde kaldıkları tespit edildi.

İkinci operasyon, 5 ilde daha düzenlendi. Operasyon, 4'ü avukat olan 9 şüpheliyi yakalamak için başlatıldı ve merkezi Ankara idi.

Şüpheliler, Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Polis Kolejinden ilişkilerinin kesildiği belirtildi. Ayrıca bu kişilerin örgüt tarafından okul dönemi ve ilişkilerinin kesilmesinden sonraki süreçteki güvenilirliklerine göre kodlamalar yapıldığı,cede yapılan aramalar, telefon kayıtları, ifadeler ve tanıklıklarla bu durumun teyit edildiği bildirildi. (İLKHA)