Türkiye’de artık kış mevsimi geldi ve yurdun birçok yerinde kar yağışları da başladı. Soğuk havaların gelmesiyle birlikte araç sahipleri de yeni bir döneme girmiş oldu. Kış lastiği taktırma zorunluluğunun yanı sıra havaların soğumasıyla birlikte motor kısmında yaşanabilen donma olayları için de uzmanlardan uyarı geldi. 300 liradan kaçmak isteyen araç sahipleri, daha sonrasında 80.000 liralık faturayla karşılaşabilir!

Kış dönemlerinde, hava sıcaklığının 0’ın altına düşmesiyle birlikte yollarda donma olayları yaşanabiliyor. Benzer bir şekilde bu dönemlerde, soğuk havanın etkisiyle yaşanan arızalar nedeniyle sürücüler soluğu ustaların yanında alabiliyor. Yaklaşık 300 liralık bir masrafı olan bu işlem yaptırılmazsa, sonrasında 40.000 TL ile 80.000 TL arasında bir masraf ortaya çıkabilir. İşte detaylar…

300 LİRALIK FATURADAN KAÇAYIM DERKEN…

aw085772-01-i0ed.webp

Kış dönemlerinde hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi, yollarda donma olaylarına neden olabiliyor. Benzer bir şekilde bu tür donmalar, araçların motorlarında da meydana gelebiliyor. Araç motorlarında donma yaşanmaması için antifriz kullanılması gerekiyor. Bu da Türkiye’de yaklaşık 300 liralık bir fatura ile çözülebiliyor. Ancak ustalar, bu masraftan kaçınmak isteyen araç sahiplerinin çok daha fazla masraflar ile karşılaşabileceğini belirtiyor.

4 MEVSİM KULLANILMASI GEREKİYOR

Uzmanlar, artık araçlar için kış bakım döneminin başladığını bildiriyor. Uzmanlar, arıza sonrası bakım işlemlerinin ağır masraflara neden olabileceğini, bunun olmaması için de periyodik bakım işlemlerinin yaptırılması gerektiğini ifade ediyor. Öte yandan uzmanlar, antifirizin sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Araç Sahipleri Yandı: Motorine Zam Geldi! Araç Sahipleri Yandı: Motorine Zam Geldi!

Kış aylarında yaklaşık 300 lira karşılığında motoruna antifiriz koymayan araç sahipleri, olası bir donma gibi hasar sonucu 80.000 liralık bir masrafla da karşılaşabilir. Uzmanlar, 4 mevsim antifiriz kullanılmasının, motorlarda paslanmayı da önlediğini bildiriyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak: HABER MERKEZİ