Güncel

Araç sürücüleri aman dikkat: TÜVTÜRK kötü haberi hemen verdi! Yeni testi geçemeyenin artık trafikte yeri olmayacak!

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren haber TÜVTÜRK’ten geldi. TÜVTÜRK, araçların trafiğe çıkabilmesi için yeni bir zorunluluk daha getirdi. İşte o zorunluluk…

Tüm sürücüler için zorunlu olan araç muayene işlemlerine ilişkin yeni bir karar alındı. Trafiğin ve sürücülerin güvenliği için gerekli olan araç muayenelerine yeni bir test daha ekleyen yetkili kuruluş TÜVTÜRK, eklenen bu yeni testi duyurdu. Testi geçemeyen araçların trafiğe çıkamayacağını bildiren TÜVTÜRK, aynı zamanda bu araçların ağır hasarlı sınıfında görüleceğinin de altını çizdi. Bu da araçların trafikten doğrudan men edileceği anlamına geliyor.

Düzenli olarak her araç sahibinin yaptırması gereken araç muayene işlemleri, son zamanlarda artan fiyatlar nedeniyle gündemdeydi. Yeniden değerleme oranınca bir kez daha zam alacak olan araç muayene işlemi, 2024 yılına zamlı bir şekilde başlayacak olan giderler arasında yer alıyor. Bu gelecek olan yeni yıl zammına ek olarak içerikte de birtakım değişikliğe gitmiş olan TÜVTÜRK, araç muayenelerine zorunlu olan yeni bir test daha eklediğini duyurdu. İşte o zorunlu teste ilişkin tüm detaylar…

EGZOZ GAZI EMİSYON TESTİ ZORUNLU HALE GELDİ

Trafik güvenliği ve çevrenin korunmasına ilişkin yeni bir testi daha muayene kapsamına alan TÜVTÜRK, bu kez gaz emisyon testini zorunlu olan testler arasına ekledi. Bu testi geçemeyen araçların bir daha trafiğe çıkamayacağını duyuran TÜVTÜRK, yeni yapılacak olan testle ilgili olarak 77 şehirde gezici istasyonlarla şu an için hizmet sağlamaya başladı. Egzoz gazı emisyon ölçümünün araç muayenesinin kritik bir parçası olduğuna dikkat çeken bir açıklama da yapan TÜVTÜRK, araç sahiplerinin bu noktada hazırlıklı olması gerektiğini de belirtti.

TESTİ GEÇEMEYEN ARAÇ TRAFİĞE ÇIKAMAYACAK

Testi yaptırmayan sürücülerin trafikte ağır kusurlu olarak kabul edileceği netleşirken, TÜVTÜRK’ten gelen açıklamada araç sahiplerinin test sonucundan SMS ya da e-Posta yoluyla bilgilendirileceği öğrenildi. Resmi ve hususi araçlar için ilk üç yaş ve sonrası için her iki yılda bir muayene isteyen TÜVTÜRK, lastik tekerlekli araçlar için ilk üç yaş ve sonrası için her 3 yılda bir muayene isteyeceğini de hatırlattı. Araca göre muayene süreli değişiklik gösterebiliyor.