Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, kırsal Alatosun ve Daksu mahalleleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada, taşlı sopalı çatışma yaşandı. Olayın meydana geldiği Karacadağ Caddesi'nde arazi anlaşmazlığı bulunan iki grup arasında sözlü tartışma kısa sürede şiddetlenerek taşlı sopalı kavgaya dönüştü.

Kalabalık Ortamda 12 Kişi Yaralandı

Olayda 12 kişi yaralanırken, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildiren vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldıktan sonra çeşitli hastanelere sevk edildi.

diyarbakirda-arazi-anlasmazligindan-kaynaklanan-tasli-sopali-kavga-12-yarali-4-gozalti-2.jpg

Polis ekipleri olayın ardından yaptığı aramalarda, 1 adet pompalı tüfek ve 1 adet tabanca ele geçirdi. Kavgaya karıştığı tespit edilen 4 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Yaklaşık iki ay önce aynı mahalleler arasında yaşanan silahlı kavga, benzer bir anlaşmazlık nedeniyle gerçekleşmişti. Mahalle sakinleri arasında gerilim ve endişe devam ederken, polis olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlattı.

diyarbakirda-arazi-anlasmazligindan-kaynaklanan-tasli-sopali-kavga-12-yarali-4-gozalti-3.jpg

diyarbakirda-arazi-anlasmazligindan-kaynaklanan-tasli-sopali-kavga-12-yarali-4-gozalti-1.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)