Siirt'te kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan projede, 87 milyon TL değerinde 19 bin 125 kovan ve arıcılık ekipmanları dağıtılacak.

İkinci El Araç Satışları Neredeyse Durmak Üzere, Alıcı Bulmak Zor İkinci El Araç Satışları Neredeyse Durmak Üzere, Alıcı Bulmak Zor

2024 yılı Kırsal Kalkınma Destekleri Programı çerçevesinde, 52 kırsal kalkınma projesi desteklenecek. İlk etapta, yüzde 50 hibe ile desteklenen 16 proje için 17 milyon 500 bin TL'lik sözleşmeler imzalandı. Bu kapsamda, 6200 kovan ve arıcılık ekipmanları arıcılara sunulacak.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, "Yüzde 50 hibe ile desteklenecek projelerde ilk etapta 16 üreticimiz ile sözleşme imzalanmıştır. 16 projenin tutarı 17 milyon 500 bin liradır. İlk etapta 6200 adet toplamda 19 bin 125 adet kovan, arıcılık alet ve ekipmanları dağıtılacaktır. Hibe desteğimiz, arı kovanlarının modernizasyonundan, bal üretim tesislerinin kurulmasına kadar geniş bir yelpazede kullanılacaktır. Bu sayede, hem yerel ekonomiyi destekleyecek hem de arıcılığın sürdürülebilirliğini artıracağız. Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, arıcılık projelerinin başarılı bir şekilde yürütülmesi ve desteklerin en verimli şekilde kullanılması için üreticilere rehberlik sunmaya devam edecektir" belirtti.

Siirtte Aricilara 19 Bin Kovan Destegi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı