Bitlis'in komşu ilinde "Hukuk ve Basın" konulu seminer düzenlendi Bitlis'in komşu ilinde "Hukuk ve Basın" konulu seminer düzenlendi

Yüzyıllardır 'atların diyarı' olarak bilinen Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde nalbantlık mesleği hızla yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. İlçede at yetiştiriciliği yaygınken, haralarda yetiştirilen yarış atları Türkiye’nin birçok iline gönderiliyor. Ancak, nalbantlık artık sadece iki usta tarafından icra ediliyor.

Yaşları 50’nin üzerinde olan nalbant ustaları, çırak bulamadıklarından yakınıyor. Çocuklarının da bu mesleği yapmak istemediğini belirten ustalar, nalbantlığın giderek sona yaklaştığını ifade etti.

Atlarin Diyarinda Sadece 2 Nalbant Kaldi 3

Esnaf ve Sanatkarlar Odası, mesleğin yok olma noktasına gelmesi üzerine harekete geçti. Oda Başkanı İsmet Demir, ilçedeki son ustalar Nuri Erişen ve Müslüm Özer’i ziyaret ederek yeni ustalar yetiştirmek için proje hazırladıklarını açıkladı.

Özer, “Benim çocuklarım bu mesleği yapmıyor. Birisi berberlik yapıyor, diğeri döner işiyle ilgileniyor,” dedi. Oda Başkanı Demir, yok olmaya yüz tutan mesleklerin devam etmesi için çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Atlarin Diyarinda Sadece 2 Nalbant Kaldi 1

Nuri Erişen, 48 yıldır nalbantlık yaptığını belirterek, işini çok sevdiğini dile getirdi. Ancak, gençlerin bu mesleği tercih etmemesi, geleceği konusunda endişelere yol açıyor.

Atlarin Diyarinda Sadece 2 Nalbant Kaldi

Kaynak: İHA